Bedrijfshygiëne is onlosmakelijk verbonden aan ongediertepreventie en bestrijding. Hygiëne is het visitekaartje van en voor uw horeca onderneming.
Wat wij in de praktijk zien is dat men gaat bezuinigen op hygiëne in de horeca onderneming, dit is in onze ogen een slechte gedachtegang want van onhygiënische toestanden krijgt men:
- Hoge boetes van NVWA.
- Mond op mond (anti) reclame waardoor minder klandizie.
- Ongediertebestrijdingkosten gaan omhoog.
- Bedrijfsuitstraling gaat omlaag.
- Personeel raakt minder gemotiveerd.
- Meer uitgaven dan inkomsten
Wij kunnen ervoor zorgen dat ook bij uw bedrijf de code op GROEN blijft staan. De NVWA werkt tegenwoordig met kleurcodes waarbij het zogenaamde “stoplicht” model gebruikt wordt.
Rood: is voor ondernemers die de afgelopen twee jaar meerdere maatregelen van de NVWA hebben gekregen en bij wie er dus een voedselveiligheidsrisico bestaat. Zo nodig worden rode bedrijven gesloten door de NVWA.
Oranje: krijgen horecagelegenheden als is gebleken dat hun naleving van de wet- en regelgeving duidelijk verbetering behoeft (maatregel).
Groen: Als bedrijven goed scoren – op alle inspectiepunten worden ze ingedeeld in de categorie van ‘groene’ bedrijven. Dat zijn bedrijven waar de NVWA minder toezicht hoeft te houden.
Noot: deze kleurcodes zijn tegenwoordig op internet zichtbaar gemaakt, voor de consument, door de NVWA, dus ook uw bedrijf is terug te vinden!!
Voordelen altijd code GROEN
- De naam van uw bedrijf is positief .
- Goede keukenhygiëne.
- Klanten komen terug
- Positieve mond op mond reclame ( meer klanten)
- Positieve bedrijfssfeer.
- Minder kosten ongediertebestrijding.
- Geen hoge boetes van NVWA.
Winters Bedrijfshygiëne en Coaching kan SAMEN met u voor gaan.